Kulak Estetiği
Halk arasında kepçe kulak olarak da tabir edilen kulak kepçesi problemleri, kişinin genetik yapısına bağlı olarak çok değişik şekil ve boyut farklılıkları gösterebilmektedir. Kulak gelişiminin %85’i 5 yaşına kadar kendini tamamlamaktadır. Bu anlamda erken teşhis ve erken müdahale bireyin ilerleyen yaşlarda ruhsal sağlığını çok olumlu etkileyecektir. En sık rastlanan ve halk arasında kepçe kulak diye tabir edilen, tıp dilinde ise “Prominent Ear” deformitesi dediğimiz problemler bireyin sosyal çevresinde büyük sorunlara sebep olmaktadır. Ruh sağlığı ve insan ilişkileri üzerine etkileri çok yüksektir. Kulaklarımız duyu organı olmakla birlikte yüz çevremizin yan görsel sınırlarını oluşturmaktadır. Kulaklarımızın baş ile olan açısının olması gerekenden fazla olması durumuna kepçe kulak, bu açının olması gerekenden daha düşük olması durumuna yapışık kulak olarak tabir edilir.
Kepçe Kulak Estetiği Nasıl Yapılır?
Kepçe kulak ameliyatı için öncelikle deformiteler belirlenmelidir. Hatanın yaş ve kulak kıkırdağının sertlik derecesi göz önüne alınarak cerrahi planlama aşamasına geçilir. Kepçe kulak operasyonu öncesinde fotoğraflama işlemi çok önemlidir. Sağlıklı bir otoplasti ameliyatı sonucu elde etmek için fotoğraflama süreci atlanılmaması gereken bir ayrıntıdır.
Kepçe kulak ameliyatı her yaşta yapılabileceği gibi okul öncesi çağda yapılması bireyin ruh sağlığı açısından çok faydalıdır. Okul öncesi dönemde yapılan kepçe kulak ameliyatı, okul döneminde yaşayacağı tüm sorun ve travmaların da önüne geçecektir. Çocuklarda kepçe kulak estetiği genel anestezi altında yapılırken, yetişkinlerde ise genellikle lokal annestezi veya sedasyon ile birlikte uygulanır. Ortalama ameliyat süresi 1 saattir. Kulaktaki probleme göre ameliyat tekniği değişebilir. Kulak arkasından yapılan küçük kesilerle kıkırdak yapıya ulaşılır ve fazla dokular törpülenir veya fazlalık kısmı tamamen alınarak kulağa olması gereken anatomik şekil verilir. Bu şekil verme işlemi sonrasında kulak derisi geriye doğru kıvrılarak kulak baş hizasına en uygun açıda sabitlenir. Yeniden açılma riskine karşılık kalıcı estetik dikişler atılır. Bu sebepten kalıcı herhangi bir iz ile karşılaşılmaz. Ameliyat sonrası pansuman süreci çok önemlidir. Kulağa verilen şekli korumak ve kulağı desteklemek için uygun basınçta pansuman yapılması gerekmektedir.
Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrası Süreç
Her ameliyatta olduğu gibi kulak estetiği ameliyatında da operasyon sonrası süreç çok önemlidir. Başarılı bir estetik operasyon, başarılı bir ameliyat sonrası süreçle taçlandırılması gerekmektedir. Operasyon sonrası yapılan pansuman kalıbı kanama ve kan birikmesi gibi komplikasyonları tamamen önlemektedir. Operasyon sonrası takılan kalıp 5 gün sora çıkarılmaktadır. Kalıp çıkarıldıktan sonra 3 hafta kadar gece uyurken saç bandı kullanılmalıdır. Çocuklarda ve yetişkinlerde iyileşme süreci 1 haftadır. 1 hafta sonra iş ve öğrenim hayatına dönülebilmektedir. Kulakların eğilmesi veya katlanmasına yol açabilecek her türlü dış etken ve aktiviteden 1 ay boyunca uzak durulması gerekmektedir. Yaklaşık 2 ay sonra kulaklar son şeklini alacaktır. Nihai şekil 2 ayda oluşsa bile, kulaklardaki değişim ilk günden fark edilir. Ameliyat sonrası sürecin başarılı geçmesiyle birlikte yüz güldüren sonuçların oranı en yüksek cerrahi ameliyat türü kepçe kulak ameliyatıdır.
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
World Of Clinic olarak kişisel verilerinizin güvenliğine büyük önem vermekteyiz
Detaylı Bilgi